Μπάμιες με κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι

Από ΑΛΤΕΡΡΑ
28/11/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ μπάμιες κατεψυγμένες
  • 200ml χυμό συμπυκνωμένη ντομάτα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 50ml παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με παπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις μπάμιες απευθείας απο την σακούλα και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε τον άνηθο και το μαιντανό, και τον κρόκο κοζάνης διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό(περίπου ένα ποτήρι του νερού)
  • Προσθέτουμε από πάνω το βούτυρο σε κύβους.
  • Βράζουμε για 45 λεπτά με ανοικτό καπάκι και όταν μαλακώσουν αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι που έχουμε ανακατέψει με 100ml ζεστό νερό και 20ml νερό
  • Γυρνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού το μείγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα