Μπάμιες με κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι
- 800 γρ μπάμιες κατεψυγμένες
- 200ml χυμό συμπυκνωμένη ντομάτα
- 100 γρ βούτυρο
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 5-6 ίνες κρόκου Κοζάνης
- 1 κ. γλυκού πάπρικα
- 50ml παρθένο ελαιόλαδο
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με παπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις μπάμιες απευθείας απο την σακούλα και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τον άνηθο και το μαιντανό, και τον κρόκο κοζάνης διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό(περίπου ένα ποτήρι του νερού)
- Προσθέτουμε από πάνω το βούτυρο σε κύβους.
- Βράζουμε για 45 λεπτά με ανοικτό καπάκι και όταν μαλακώσουν αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι που έχουμε ανακατέψει με 100ml ζεστό νερό και 20ml νερό
- Γυρνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού το μείγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε