Ριζότο με καλαμάρια και γαρίδες

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
01/06/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ γαρίδες
  • 5κσ λάδι
  • 600ml ζωμό κότας
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 225γρ καλαμάρια καθαρισμένα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ξεφλουδισμένες ντομάτες
  • 185γρ ρύζι αρμπόριο
  • 3κ.σούπας ούζο
  • 50 γρ αρακά(προαιρετικά)
  • αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες και κρατάτε τα κελύφη. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κελύφη μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε αφαιρώντας τον αφρό.
  • Τρίβετε τον κρόκο Κοζάνης στο ζωμό , χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
  • Ξεπλένετε τα καλαμάρια και τις γαρίδες, τα στεγνώνετε και τα κοβετε σε ροδέλες.
  • Σε 2 κουταλιές σούπας λάδι τηγανίζετε καλαμάρια, γαρίδες για 2' και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο , και το κρεμμύδι.
  • Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε και τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τηγανίζετε για 3-4'
  • Ρίχνετε το ρύζι και σοτάρετε για 3' ανακατεύοντας. Προσθέστε το ούζο , αφήστε να εξατμιστεί και ρίξτε το ζωμό κότας.(σε αυτό το σημείο προσθέτετε αν θέλετε τον αρακά)
  • Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για 20' ανακατεύοντας που και που μέχρι το ρύζι να γίνει αλ ντέντε(να κρατάει)
  • Ρίχνετε αμέσως μετά τις γαρίδες, και τα καλαμάρια με το ζωμό τους, σβηνετε τη φωτιά και αφήνετε πάνω στο μάτι για 2-3'. Κατόπιν σερβίρετε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα