Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι πετιμέζι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 ποτήρι κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- μαλάκό αλεύρι άσπρο (όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική)
- Ρίχνω σε μιά βαθιά ανοξείδωτη λεκάνη όλα τα υγρά.
- Προσθέτω τα μπαχαρικά και την σόδα και ανακατεύω
- Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύω λίγο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνω στο μείγμα μου
- Συνεχίζω να ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μου και ταυτόχρονα να ανακατεύω με το χέρι μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακιά (περίπου 5 ποτήρια αλεύρι)
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνω αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 μεγάλα ταψάκια,
- Κόβω την ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού , πλάθω σε κορδόνια και κλείνω σε κυκλάκια.Αν κολλάει η ζύμη στα χέρι μου βάζω στην χούφτα μου λίγο αλεύρι (όχι στο μείγμα γιατί θα σφίξει)
- Ψήνω για 20 λεπτά/