Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
01/10/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι πετιμέζι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 ποτήρι κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • μαλάκό αλεύρι άσπρο (όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνω σε μιά βαθιά ανοξείδωτη λεκάνη όλα τα υγρά.
  • Προσθέτω τα μπαχαρικά και την σόδα και ανακατεύω
  • Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύω λίγο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνω στο μείγμα μου
  • Συνεχίζω να ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μου και ταυτόχρονα να ανακατεύω με το χέρι μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακιά (περίπου 5 ποτήρια αλεύρι)
  • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνω αντικολλητική λαδόκολλα σε 2 μεγάλα ταψάκια,
  • Κόβω την ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού , πλάθω σε κορδόνια και κλείνω σε κυκλάκια.Αν κολλάει η ζύμη στα χέρι μου βάζω στην χούφτα μου λίγο αλεύρι (όχι στο μείγμα γιατί θα σφίξει)
  • Ψήνω για 20 λεπτά/