Καγιανάς με απάκι

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
10/03/2023

ΥΛΙΚΑ

  • 5-6 ώριμες ντομάτες.
  • 150γρ απάκι
  • 6 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20' να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
  • Κόβουμε το απάκι σε κομμάτια και το προσθέτουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση με τις ντομάτες.
  • Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και μόλις βεβαιωθούμε ότι στο τηγάνι δεν υπάρχουν υγρά τα προσθέτουμε .
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν τα αυγά για 1'.
  • Ύστερα με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε 1-2' να μαγειρευτούν τα αυγά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα