Φασολάδα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
04/12/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φασόλια Πρεσπών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 μέτρια καρότα
  • 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια περασμένη από τον πολυκόφτη
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη και 1/2 πράσινη
  • 200γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αποβραδίς μουλιάζω τα φασόλια σε χλιαρό νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένω και πετάω το βραδινό νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζω φρέσκο νερό μαζί με τα φασόλια και μόλις αρχίζει να βράζει αφήνω 5' να βράσουν και πετώ το πρώτο νερό.
  • Αφού τα σουρώσω τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα αλλά αυτή την φορά προσθέτω ΖΕΣΤΟ νερό (έχω έτοιμο με ένα βραστήρα) και προσθέτω και την ντομάτα.
  • Το νερό θα πρέπει να φτάνει λίγο πιο κάτω από την μέση της κατσαρόλα και ώς την μέση αφού προσθέσω την ντομάτα
  • Στη συνέχεια ρίχνω ένα ολόκληρο κρεμμύδι , τα καθαρισμένα καρότα ολόκληρα , το σέλινο και τις πιπεριές πλυμένα.
  • Βράζουν για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω καρότα-κρεμμύδι-σέλινο-πιπερίες και τα αλέθω στο μούλτι. Τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα
  • Μαζί με αυτά προσθέτω και το λάδι και τα μπαχαρικά κατά βούληση και αφήνω να βράσουν για άλλα 10 λεπτά περιπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα