Καλαμποκόψωμο ή αλλιώς μπομπότα
- 170 γρ καλαμποκάλευρο
- 150 γρ μαλακό αλεύρι
- 3 1/2 κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κ. σούπας ζάχαρη
- 240ml γάλα
- 60ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
- λίγο μέλι για το σερβίρισμα
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 220 βαθμούς αντιστάσεις ή 200 αέρα
- Λαδώνω ελαφρά και αλευρώνω μια μακρόστενη φόρμα κέικ.
- Ανακατεύω σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά
- Ρίχνω το γάλα,το λάδι και το αυγό
- Βάζω το μείγμα στο προετοιμασμένο σκεύος και ψήνω μέχρι να βυθίζω ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό
- Συνοδεύεται με μέλι ιδανικά