Γιουβέτσι στη γάστρα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
12/07/2021

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 1 ποτήρι του νερού σάλτσα ντομάτας ή 3 ώριμες ντομάτες στο μπλέντερ
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι (μέχρι να καλύψει τον πάτο ) και τσιγαρίζουμε και απο τις δυο μεριές το κρέας.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 1/2 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μια γάστρα και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά και αν χρειαστει και λίγο ακόμη νερό
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40' μέχρι να έχει απορροφήσει το κριθαράκι στην σάλτσα
  • Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και απολαμβάνουμε ζεστό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα