Κέϊκ με μήλα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
09/10/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλυκού κανελα
  • 1κ.γλ. κονιάκ η λικέρ αρεσκείας μας
  • 4 μήλα κομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε ζάχαρη με βούτυρο να αφρατέψει και κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεικινγκ παουντερ, 1 καψουλα βανίλιας, 1 κ.γ. κανέλας, και το ποτό
  • Αφού κόψω τα μήλα σε μικρά κομμάτια τα πασπαλίζω με 1 κ.γ. ζάχαρη και 1κ.γ. κανέλα
  • Σταματάω το μίξερ και τα ρίχνω μέσα στη ζύμη και ανακατεύω καλά
  • Ρίχνω το μείγμα σε ένα ταψάκι στρογγυλό ή σε μια φόρμα του κεικ αφού την βουτυρώσω και ψήνω σε προθερμασμένο(!) φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου
  • Είναι έτοιμη όταν ροδοκοκκινισει και αφού βυθίσουμε μέσα ένα μαχαίρι αυτό βγαίνει στεγνό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα