Μαγείρεμα στο χαρτί

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
18/10/2017
  • Πρόκειται για έναν από τους πιο γευστικούς τρόπους μαγειρέματος κρέατος και όχι μόνο. Τυλιγμένο μέσα στη λαδόκολλα, το κρέας διατηρεί τους χυμούς του αφού ψήνετε "φυλακισμένο" μέσα σε αυτους.Με αυτον τον τρόπο υπερέχει αισθητά σε γεύση από το μαγειρευτό ή το ψητό. Με τη συντροφιά βοτάνων, μπαχαρικών και άλλων γευστικών υλικών αποκτά άρωμα αλλά και διακριτική, υπέροχη γεύση.

 

  • Στα πλεονεκτήματα αυτού του είδους ψησίματος είναι ότι δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς κάποια λιπαρή ουσία και το γεγονός αυτό το καθιστά υγιεινό και ιδανικό για δίαιτες. Αν ωστόσο επιθυμεί κάποιος μπορεί να προσθέσει λάδι, κρασί , βούτυρο ή ακόμη και κρέμα. Σε αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα υγρά που βγάζουν απο μόνα τους κάποια λαχανικά όπως το σπανάκι, η ντομάτα, τα μανιτάρια, οι πιπεριές.

 

  • Μπορείται να χρησιμοποιήσετε ανάμεικτα είδη κρέατος της αρεσεκείας σας, ακόμα και κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Πάντα όμως να κόβετε το κρέας σε ισομεγέθη κομμάτια για να ψήνεται ομοιόμορφα και καλύτερα.

 

  • Εφαρμόζεται επίσης και σε άλλες κατηγορίες φαγητού όπως ζυμαρικά, λαχανικά , ψάρια και θαλασσινά.

 

  • Πολύ σημαντικό ,επίσης ,είναι τα υλικά του "πακέτου"να μπαίνουν με μια τάξη και οργάνωση ώστε και όταν ανοιχθεί να δέιχνει εξίσου όμορφο. Μην ξεχνάτε πως στο συγκεκριμένο είδος μαγειρέματος καλό θα ήταν να μην υπάρχουν πολλά υλικά μέσα στο χαρτί. Η απλότητα των γεύσεων δυο, τριών υλικών συν του κρέατος αρκούν για αν δώσουν ένα γευστικό πιάτο.

 

  • Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι μαγειρεύοντας στο χαρτί αποτελεί και μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα σερβιρίσματος που κρατάει σε αγωνία τον καλεσμένο σχετικά με το περιεχόμενο του.