Τι να προσέξω όταν τρώω έξω

 

Πρώτα από όλα θέλω να τονίσω πως δεν είναι ανάγκη να γινόμαστε αντικοινωνικοί όταν κάνουμε μια διατροφή γιατί αυτό έχει πολύ αρνητική επίδραση όσον αφορά την ίδια την διατροφή.

Αρα μπορούμε να έχουμε την έξοδο μας,  να προσέξουμε την διατροφή μας ή ακόμη και την δίαιτα αδυνατίσματος μας αρκεί να μην αγχωθούμε ή εκνευριστούμε ή ζηλέψουμε αυτά που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι.

Έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι η απόφαση να αδυνατίσουμε   είναι από εμάς για εμάς ...  θα  προσπαθήσουμε να έχουμε καλή διατροφική συμπεριφορά και σωστές επιλογές στην παραγγελία μας και αυτό χωρίς να χρειαστεί να μας καταλάβει κανείς γιατί σαφώς δεν είναι ένα θέμα προς συζήτηση εκείνη την ώρα.  

Ας δούμε λοιπόν κάποια μικρά τιπς που μπορούμε να κάνουμε :

1) ξεκινάμε με καλή διάθεση να περάσουμε καλά με την παρέα μας και όχι με το φαγητό.

2) δεν φεύγουμε ποτέ απο το σπίτι για έξοδο φαγητού και να πεινάμε (βράστε 2 αυγά σφιχτά και φάτε τα... ένα κόλπο που πιάνει πάντα)

3)   κοιτάμε πάντα στον κατάλογο τι μπορούμε να παραγγείλουμε ώστε να είναι κοντά στους κανόνες της διατροφή/δίαιτάς μας πχ. ψητά όχι τηγανητά, της ώρας και όχι μαγειρευτά, όχι πολύ επεξεργασμένα και ανακατεμένα πιάτα γιατί μπορεί να περιέχουν πολλές/κακές και κρυμμένες θερμίδες)

4) ξεκινάμε με τη σαλάτα αποφεύγοντας την σος ή τα μπέικον ή τυριά που ίσως να έχει.

5) αν θέλουμε να τσιμπήσουμε ορεκτικά πάντα μα πάντα βάζουμε στο πιάτο μας από όλα αυτά που θέλουμε να δοκιμάσουμε  για να μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο

6) το κυρίως πιάτο μας μπορεί να έχει κάποιο ψητό κρέας όσο το δυνατόν άπαχο, χωρίς βούτυρο ή λάδι (αυτό το τονιζουμε) και να συνοδεύεται με ψητά λαχανικά ή ρύζι ατμού ή ψητή/βραστή πατάτα αλλά όχι με τηγανητές πατάτες.

7) μπορούμε να πιούμε κρασί 2-3 ποτηράκια μαζί με το φαγητό μας άλλα πάντα ενδιάμεσα θα πρέπει να πίνουμε και νερό για να γίνεται πρώτον το ξεδίψασμα και δεύτερον η αραίωση του αλκοόλ στον οργανισμό μας (με αυτόν τον τρόπο καταναλώνουμε λιγότερο αλκοόλ)

8) μετά το τέλος του γεύματος συνήθως προσφέρονται γλυκά και εκεί θα πρέπει να είμαστε πάλι προσεκτικοί βάζοντας πάλι στο πιάτο μας την ποσότητα που επιτρέπεται να φάμε για να μην ξεφύγουμε.

Τώρα αν θέλετε να βγείτε σε κάποιο άλλο μαγαζί για ποτό μόνο ή σωστή επιλογή θα ήταν να πιείτε πάλι κρασί ή ένα  πιο αλκοολούχο ποτό τύπου τζιν, βότκα  με σόδα ή χυμό λεμόνι  ή μπορείτε να πάρετε περιέ με λεμόνι  αλλά αποφεύγετε τα κοκτέιλς ή τα πιο βαριά ποτά τύπου ουίσκυ. Πάντα να ζητάτε απο το μαγαζί να σας φέρουν καροτάκια και αγγουράκια κομμένα για να αποφύγεται τους αλμυρούς ξηρούς καρπούς και μην ξεχνάτε και πάλι ενδιάμεσα να πίνετε αρκετό νερό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ

ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ  marina_diet@hotmail,com

ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ   diet_tzeni@yahoo.gr