Τροφές που επιφέρουν πρόωρη γήρανση

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ :      ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ

marina_diet@hotmail.com    tzeni_diet@yahoo.gr

 

Μέσα από τις τροφές όπως είναι γνωστό ο οργανισμός λαμβάνει απαραίτητα στοιχεία τα οποία χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν λαμβάνονται τότε υπάρχουν επιπτώσεις. Η καλή διατροφή πρέπει να είναι σύμμαχος για να είστε αλλά και, το βασικότερο, να νιώθετε καλά και όμορφες!

Μια καλή λοιπόν διατροφική συμβουλή από μας θα είναι να αποφεύγετε :

1) την ζάχαρη που καταστρέφει το κολλαγόνο του δέρματος

2) το αλάτι όπου κάνει κατακράτηση νερού  με αποτέλεσμα σακκούλες γύρω απο τα μάτια, ξηρό και άτονο δέρμα, κουρασμένη όψη.

3) ο καφές γιατί  αφυδατώνει το δέρμα

4) τρόφιμα που περιέχουν πολλά ζωικά και κορεσμένα λίπη καθώς επίσης και συντηρητικά, χρωστικές και Ε  διότι είναι τοξικά και δημιουργούν φλεγμονές στον οργανισμό

5) το αλκοόλ γιατί επιβαρύνει το ήπαρ που είναι όλο το φίλτρο αίματος  του οργανισμού που μεταφέρει οξυγόνο και βιταμίνες μέσω του αίματος σε όλους τους ιστούς μας.

6) τηγανητά φαγητά και φαγητά τύπου φαστ φουντ που συμβάλλουν στην διάσπαση κολλαγόνου του δέρματος κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο

7) η μη καλή λήψη νερού στο σώμα που θα κρατήσει το δέρμα δροσερό και ενυδατωμένο

 

και να σας θυμίσω και κάτι άλλο πολύ σημαντικό :

η ομορφιά του δέρματος, η λάμψη και η φρεσκάδα πάντα έρχονται από μέσα προς το έξω οπότε όσο και να προσπαθούμε με εξωτερική παρέμβαση (θεραπείες ενυδάτωσης, μάσκες, πανάκριβες κρέμες κλπ)  αν δεν τρώμε σωστά δεν θα έχουμε το καλύτερο και μονιμότερο αποτέλεσμα.