Στέβια: Τι είναι και ποιά τα οφέλη της

Από ISOSTEVIA
26/04/2018

Τι είναι η Στέβια; 

https://www.elaiopigi.gr/8/glykantiko-stebia/

Το φυτό Στέβια (γνωστό και ως Ka'a He'e), ή «καλό δέντρο» είναι πολύφυλλο φυτό, το οποίο αναπτύσσεται στις δύσκολα προσβάσιμες περιοχές των βουνών της Παραγουάης και σε μερικά σημεία της Νοτίου Αμερικής. 
Ανήκει στην οικογένεια των σύνθετων (Compositae). Η Στέβια είναι πολυετής θάμνος, ο οποίος φτάνει το ύψος των 60 εκατ. στα καλλιεργημένα φυτά και των 90 εκατ. στην άγρια φύση. Η αρχική της προέλευση είναι από την Παραγουάη.

Ποια τα οφέλη

Θεωρείται από πολλούς ως το γλυκό της χιλιετίας, όχι τόσο για την γλυκαντική του αξία, όσο για τις μηδενικές του θερμιδικές ιδιότητες και τις ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Παρακάτω, απαριθμούνται μερικές από τις βασικές ιδιότητες της isostevia, οι οποίες την χαρακτηρίζουν ως ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν.
 Δεν περιέχει θερμίδες
Κατάλληλο για υπέρβαρους
Εξαιρετική γεύση στα ροφήματα
Ενδείκνυται για ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία
Ιδανικό για γλυκίσματα
Δεν επιδρά στο επιπεδο σακχάρου στο αίμα
Κατάλληλο για διαβητικούς
Δεν επιδρα στην αρτηριακή πίεση.Κατάλληλο για υπερτασικούς
Δεν εμπεριέχει τεχνητά συστατικά
Δεν είναι τοξική
Δε συμβάλλει στο σχηματισμό τερηδόνας και πλάκας στο στόμα
Παράγεται στην Ελλάδα

Συμβουλές

Η isostevia απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε επιλέξει ένα πραγματικά υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς όμως να στερήστε κάποιες απολαύσεις λόγω θερμίδων, αλλά και σε όσους δεν τους επιτρέπεται να τρώνε γλυκά ή ζάχαρη γενικά λόγω παχυσαρκίας αλλά και του διαβήτη.