Μπακλαβαδάκια με ελαιόλαδο και καρύδι
- 350γρ καρύδια
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 1κ.γλυκού κανέλα
- 2κ.σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φύλλο κρούστας
- 200 ml ελαιόλαδο
- Για το σιρόπι:Βράζω 1 1/2 ποτήρι νερό με 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη για 7' περίπου με ένα ξυλαράκι κανέλας. Το σιρόπι πρέπει να είναι αραιό
- Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Τρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη αλλά να υπάρχουν και χοντρά κομμάτια
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φρυγανιές που έχουμε τρίψει καλά, & προσθέτουμε ζάχαρη και κανέλα
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση και τα φυλάμε σκεπασμένα με μια πετσέτα.
- Γεμίζουμε με λάδι στα 3/4 ένα ποτήρι του νερού και χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να βουτάμε μέσα σε αυτό.
- Παίρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε ελαφρώς, το διπλώνουμε στη μέση και το λαδώνουμε πάλι ελαφρώς.
- Από την πιο κοντή μεριά ρίχνω στην άκρη μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τη σκεπάζω δεξιά και αριστερά με το φύλλο.
- Τυλίγω σε ρολό προσέχοντας να μην το σφίξω πολύ γιατί δε θα γίνει τραγανό.
- Όταν τελειώσω όλα τα ρολά, ζεσταίνω αρκετά το λάδι που περίσσεψε και περιχύνω τα ρολά να τσιγαριστούν.
- Στη συνέχεια τα βάζω στο φούρνο για 40' περίπου μέχρι να ροδίσουν
- Όταν ετοιμαστούν όπως είναι ζεστά ρίχνω πάνω τους το κρύο σιρόπι και τα αφήνω στο ταψί να το "πιουν". Είναι έτοιμα μετά απο 2-3 ώρες.