Μπακλαβαδάκια με ελαιόλαδο και καρύδι

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
18/07/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 350γρ καρύδια
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • 1κ.γλυκού κανέλα
  • 2κ.σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 200 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για το σιρόπι:Βράζω 1 1/2 ποτήρι νερό με 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη για 7' περίπου με ένα ξυλαράκι κανέλας. Το σιρόπι πρέπει να είναι αραιό
  • Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Τρίβουμε στο μούλτι τα καρύδια προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη αλλά να υπάρχουν και χοντρά κομμάτια
  • Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φρυγανιές που έχουμε τρίψει καλά, & προσθέτουμε ζάχαρη και κανέλα
  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση και τα φυλάμε σκεπασμένα με μια πετσέτα.
  • Γεμίζουμε με λάδι στα 3/4 ένα ποτήρι του νερού και χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να βουτάμε μέσα σε αυτό.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε ελαφρώς, το διπλώνουμε στη μέση και το λαδώνουμε πάλι ελαφρώς.
  • Από την πιο κοντή μεριά ρίχνω στην άκρη μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τη σκεπάζω δεξιά και αριστερά με το φύλλο.
  • Τυλίγω σε ρολό προσέχοντας να μην το σφίξω πολύ γιατί δε θα γίνει τραγανό.
  • Όταν τελειώσω όλα τα ρολά, ζεσταίνω αρκετά το λάδι που περίσσεψε και περιχύνω τα ρολά να τσιγαριστούν.
  • Στη συνέχεια τα βάζω στο φούρνο για 40' περίπου μέχρι να ροδίσουν
  • Όταν ετοιμαστούν όπως είναι ζεστά ρίχνω πάνω τους το κρύο σιρόπι και τα αφήνω στο ταψί να το "πιουν". Είναι έτοιμα μετά απο 2-3 ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα