Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
03/10/2020

ΥΛΙΚΑ

  • 2 λίτρα γάλα
  • 100γρ βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 στικ βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ξύσμα λεμονιού
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το ένα φλυτζάνι ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού να αφρατέψουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το άλλο φλιτζάνι ζάχαρη το βούτυρο και τη βανίλια
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει περίπου 10' και το ενσωματώνουμε στο μέιγμα των αυγών.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί μέχρι 35εκ. ανάλογα πόσο παχιά την θέλουμε. Όσο μεγαλύτερο το ταψί τόσο πιο λεπτή θα γίνει.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμού μέχρι να την τρυπάμε με ένα μαχαίρι και να βγαίνει ζεστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα