Γίγαντες στο φούρνο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
07/11/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ γίγαντες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι , πιπέρι
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αποβραδίς μουλιάζω τους γίγαντες σε χλιαρό νερό.
  • Την άλλη μέρα πετάω αυτό το νερό, τους βράζω σε φρέσκο νερό για 5' και τους σουρώνω.
  • Τους ξαναβάζω στην κατσαρόλα με ΖΕΣΤΟ νερό από βραστήρα και τους βράζω για 20'
  • Σβήνω και τους αφήνω στο ζεματιστό νερό για μια ώρα περίπου
  • Στην συνέχεια τους βάζω στο ταψί με την σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο λιωμένο, το κρεμμύδι και τον μαιντανό ψιλοκομμένα.
  • Ρίχνω και το λάδι, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τη δάφνη
  • Ψήνω στους 180 για 1.30 ώρα σε γάστρα ή σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα