Φακές σούπα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
14/09/2017
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ φακές Βοΐου Κοζάνης
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας (ΚΥΚΝΟΣ, ή φυσικο χυμό από ώριμες ντομάτες)
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά πράσινη μετρίου μεγέθους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας αλάτι φυσικό Κρήτης
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κ. γλυκού Κύμινο τριμμένο
  • 1 κ.γλυκού ρίγανη ελληνική
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας πετιμέζι (το συστατικό αυτό κάνει την διαφορά στη γεύση)
  • μισή κούπα τσαγιού ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα γεμάτη μέχρι την μέση βράζουμε για 5’ τις φακές (μετρώντας αφού έχει ξεκινήσει ο βρασμός)
  • Στη συνέχεια πετάμε το νερό αυτό χύνοντας τις φακές σε ένα σουρωτήρι
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει σε βραστήρα( ή σε άλλο σκεύος) νερό το οποίο ρίχνουμε στην αρχική μας κατσαρόλα πάλι μέχρι την μέση και αμέσως μετά τις φακές όσο είναι ζεστές. Αυτό το κάνουμε για να μην κρυώσουν οι φακές και σκληρύνουν
  • Μετά, αμέσως προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα λαχανικά χωρίς να τα κόψουμε και βράζουμε στην αρχή για 5’ σε δυνατή φωτιά
  • Ύστερα χαμηλώνουμε, μισοκλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε περίπου για 20’ ακόμη
  • Στη συνέχεια βγάζουμε με μια κουτάλα τα λαχανικά που έχουν μέχρι εκείνη την ώρα βράσει , τα κόβουμε στο πολυμίξερ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα
  • Σε αυτό το σημείο βάζουμε και όλα τα μπαχαρικά , το πετιμέζι, το ξύδι και το λάδι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10’
  • Οι φακές μας είναι έτοιμες, χυλωμένες και πεντανόστιμες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα