Χούμους ή αλλιώς ρεβυθοσαλάτα
- 250 γρ ρεβύθια χωρίς φλούδα
- 1/2 κούπα ταχίνι
- 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
- Αποβραδίς βάζω τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό σε μια λεκάνη να φουσκώσουν.
- Την επόμενη τα στραγγίζω, τα ξεπλένω και τα βράζω σε καθαρό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τα περνάω από το μίξερ ή τα πατάω με το εργαλείο του πουρέ να πολτοποιηθούν.
- Ρίχνω το τριμμένο σκόρδο , τα μπαχαρικά εκτός από μπούκοβο . και ρίχνω εναλλάξ το ταχίνι με το λάδι.
- Τέλος, ρίχνω το λεμόνι. Αν το προτιμάτε ξινό βάζετε λίγο περισσότερο λεμόνι.
- Το βάζουμε σε ένα μπωλ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και μπούκοβο και το αφήνουμε στο ψυγείο λίγες ώρες.