Χούμους ή αλλιώς ρεβυθοσαλάτα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
15/02/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ ρεβύθια χωρίς φλούδα
  • 1/2 κούπα ταχίνι
  • 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αποβραδίς βάζω τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό σε μια λεκάνη να φουσκώσουν.
  • Την επόμενη τα στραγγίζω, τα ξεπλένω και τα βράζω σε καθαρό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Τα περνάω από το μίξερ ή τα πατάω με το εργαλείο του πουρέ να πολτοποιηθούν.
  • Ρίχνω το τριμμένο σκόρδο , τα μπαχαρικά εκτός από μπούκοβο . και ρίχνω εναλλάξ το ταχίνι με το λάδι.
  • Τέλος, ρίχνω το λεμόνι. Αν το προτιμάτε ξινό βάζετε λίγο περισσότερο λεμόνι.
  • Το βάζουμε σε ένα μπωλ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και μπούκοβο και το αφήνουμε στο ψυγείο λίγες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα