Ντομάτες & πιπεριές γεμιστές με ρύζι
- 10 ντομάτες & 5 πιπεριές
- 250 γρ ρύζι parboiled(15 κουταλιές της σούπας ρύζι)
- ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα 1 καρότο-1 κολοκύθι-1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά 2 πατάτες
- ½ ματσάκι μαιντανό & ½ ματσάκι δυόσμο
- ½ συσκευασία κύκνος ή( 1 κουταλία της σούπας πελτέ αραιωμένο σε λιγο νερό )
- 1κ.σούπας αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- Ξεκινάμε κόβωντας με ένα μαχαίρι οριζόντια το πάνω ή το κάτω τμήμα της ντομάτας.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες το οποίο τρίβουμε στο μούλτι και το φυλάμε σε ένα μπώλ.
- Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές ωστόσο πετάμε τα σπόρια τους. Στο μούλτι τρίβουμε το κρεμμύδι και μετά το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι.
- Όση ώρα τσιγαρίζεται τρίβουμε πάλι στο μούλτι μελιτζάνα- καροτο- κολοκύθι καθώς και τα 2 ματσάκια μαϊντανού και δυόσμου.
- Τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι να τσιγαριστούν. Όταν πιούν όλα τους τα υγρά μετά από 5-7’ ρίχνουμε το ρύζι (αφού το έχουμε πλύνει) βάζουμε τα αλάτι ,πιπέρι ,κύμινο, τα ανακατεύουμε όλα καλά για 1’ και μετά τα αποσύρουμε από την εστία.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τα τις ντομάτες και τις πιπεριές & αφού τις αλατοπιπερώσουμε τις γεμίζουμε με την γέμιση του ρυζιού όχι όμως μέχρι τέλέιως πάνω γιατί θα φουσκώσει.
- Κλείνουμε τα καπάκια πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα και τις βάζουμε ανάμεσα στις ντομάτες.
- Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου ένα ποτήρι του νερού) και το χυμό ντομάτας από το εσωτερικό των 10 ντοματών που είχαμε φτιάξει στην αρχή, συν λίγο συμπύκνωμένο χυμό ντομάτας για πιο έντονο χρώμα.
- Ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο , 220 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσουν απέξω.