Ζυμαροπιτάκια με ανθότυρο
- 250ΓΡ αλεύρι γενικής χρήσης
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού φυσικό αλάτι Κρήτης
- 200 ανθότυρο
- ½ με ¾ κούπας τσαγιου νερό
- θυμαρίσιο μέλι
- κανέλα
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το αλέυρι με το λάδι το αλάτι και το τυρί .
- Στη συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει η ζύμη μου μαλακή,ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
- Όταν πετύχω αυτήν την υφή κόβω σε περίπου 15-20 μπαλάκια (αναλόγως πόσο μικρά ή μεγάλα θέλω τα πιτάκια ).
- Βαζω στο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετό ελαιόλαδο .
- Ανοίγω τα μπαλάκια της ζύμης ή με έναν πλάστη ή ακόμη και βάζοντάς τα ανάμεσα στις παλάμες μου , να πάρουν την μορφή μιας πιτούλας και τηγανίζω 3’ περίπου από κάθε μεριά.
- Τα απλώνω σε μια πιατέλα , ρίχνω το μέλι και πασπαλίζω με κανέλα.
- Εναλλακτικά μπορείτε να τα κάνετε και αλμυρά προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάζοντας κάποιο αλμυρό τυρί της αρέσκεια σας.