Ζυμαροπιτάκια με ανθότυρο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
05/02/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 250ΓΡ αλεύρι γενικής χρήσης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φυσικό αλάτι Κρήτης
  • 200 ανθότυρο
  • ½ με ¾  κούπας τσαγιου νερό
  • θυμαρίσιο μέλι
  • κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το αλέυρι με το λάδι το αλάτι και το τυρί .
  • Στη συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει η ζύμη μου μαλακή,ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Όταν πετύχω αυτήν την υφή κόβω σε περίπου 15-20 μπαλάκια (αναλόγως πόσο μικρά ή μεγάλα θέλω τα πιτάκια ).
  • Βαζω στο τηγάνι να ζεσταθεί αρκετό ελαιόλαδο .
  • Ανοίγω τα μπαλάκια της ζύμης ή με έναν πλάστη ή ακόμη και βάζοντάς τα ανάμεσα στις παλάμες μου , να πάρουν την μορφή μιας πιτούλας και τηγανίζω 3’ περίπου από κάθε μεριά.
  • Τα απλώνω σε μια πιατέλα , ρίχνω το μέλι και πασπαλίζω με κανέλα.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να τα κάνετε και αλμυρά προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάζοντας κάποιο αλμυρό τυρί της αρέσκεια σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα