Κρέπες

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
02/03/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
  • 2 αυγά
  • 200ml γάλα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 75ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου , το γάλα και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο και το νερό. Ανακατέψτε καλά να γίνει αραιός χυλός.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει ρίξτε μια μεγάλη κουταλιά από το χυλό φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια του.
  • Μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες είναι έτοιμη και με τη βοήθεια μια σπάτουλας αναποδογυρίζετε.
  • Αφήνετε μισό λεπτό περίπου και από αυτή την πλευρά και είναι έτοιμη.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία για όλες τις κρέπες. Σε τηγάνι 18εκ. θα βγούν 7-8 μεγάλες.
  • Οι κρέπες πρέπει να είναι μαλακές και όχι ξεροψημένες. Βάλτε την μία πάνω στην άλλη να διατηρηθούν νωπές.
  • Πασπαλίστε με άχνη ή ρίξτε σοκολάτα λιωμένη, ή μέλι ή σαντιγύ ή φρούτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα