Βούτυρο ξηρών καρπών

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
09/06/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 50γρ. κάσιους(cashews)
  • 50γρ. φουντούκια
  • 50γρ. αμύγδαλα
  • 50γρ. φιστίκι αράπικο
  • 1κ.σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού φυσικό αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μέλι(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον πολυκόφτη χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς αρκετή ώρα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Φροντίζουμε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας να καθαρίζουμε με σπάτουλα τα υπολείμματα από τα πλαϊνά του πολυκόφτη.
  • Μετά από 7-8 λεπτά χτύπημα προσθέτουμε και το λάδι και το αλάτι και αν θέλουμε και το μέλι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 ακόμη λεπτά.
  • Το φυλάμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο κλεισμένο αεροστεγώς. Διατηρείται για 1 εβδόμάδα περίπου.
  • Η συνταγή θα σας δώσει βούτυρο για ένα βαζάκι 200 γραμμαρίων.
  • Πάνω σε μια ζεστή φέτα ψωμιού, με κομματάκια μπανάνας και σπόρους τσία θα αποτελέσει ένα ιδανικό πρωϊνό σνακ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα