Μπακαλιάρος πλακί με τσίπουρο
- 1 κιλό παστός μπακαλιάρος κομμένο σε κομμάτια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες.
- 200γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 ντομάτες ψιλικομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 δαφνόφυλλά
- 3κ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσίπουρο
- πιπέρι
- Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα μανιτάρια, μέχρι να μαραθούν ελαφρά και σβήνετε με το τσίπουρο.
- Αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέστε την ντομάτα και τον μαϊντανό.
- Σε ένα ταψί βάζετε στη σειρά τα κομμάτια του μπακαλιάρου, το σκόρδο, τη δάφνη , το πιπέρι και τη σάλτσα με τα λαχανικά.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου