Μπακαλιάρος πλακί με τσίπουρο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
23/03/2020

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό παστός μπακαλιάρος κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες.
  • 200γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 ντομάτες ψιλικομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλά
  • 3κ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσίπουρο
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα μανιτάρια, μέχρι να μαραθούν ελαφρά και σβήνετε με το τσίπουρο.
  • Αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέστε την ντομάτα και τον μαϊντανό.
  • Σε ένα ταψί βάζετε στη σειρά τα κομμάτια του μπακαλιάρου, το σκόρδο, τη δάφνη , το πιπέρι και τη σάλτσα με τα λαχανικά.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα