Μπακαλιάρος με πατάτες και σάλτσα λεμονιού
- 1 κιλό μπακαλιάρος παστός, κομμένος σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/2 κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- χυμό από 3 λεμόνια
- πιπέρι
- κορν φλάουερ(προαιρετικά)
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες, το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα ανακατεύεται.
- Τοποθετείται και τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα προς τα κάτω.
- Ρίχνετε το πιπέρι, το λάδι και 3 ποτήρια νερό και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40' περίπου.
- Ελέγχετε τακτικά αν χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερό ώστε να μην κολλήσει.
- Όταν έχουν βράσει όλα τα υλικά, ρίχνετε το χυμό από τα λεμόνια και αφού πάει παντού αφήνετε 2' ακόμη να βράσει.
- Αν η σάλτσα δεν είναι όσο πυκνή θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1κ. σούπας κορν φλάουερ.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.