Μπακαλιάρος με πατάτες και σάλτσα λεμονιού

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
23/03/2020

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός, κομμένος σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • πιπέρι
  • κορν φλάουερ(προαιρετικά)
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες, το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα ανακατεύεται.
  • Τοποθετείται και τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα προς τα κάτω.
  • Ρίχνετε το πιπέρι, το λάδι και 3 ποτήρια νερό και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40' περίπου.
  • Ελέγχετε τακτικά αν χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερό ώστε να μην κολλήσει.
  • Όταν έχουν βράσει όλα τα υλικά, ρίχνετε το χυμό από τα λεμόνια και αφού πάει παντού αφήνετε 2' ακόμη να βράσει.
  • Αν η σάλτσα δεν είναι όσο πυκνή θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1κ. σούπας κορν φλάουερ.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα