Μπακαλιάρος με κουρκούτι

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
23/03/2020

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιλέτο βακαλάος
  • αλάτι
  • αλεύρι κίτρινο για το πανάρισμα
  • 1 κουτάκι μπύρα ή σόδα
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνω σιγά-σιγά όση μπύρα πάρει μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
  • Γεμίζω μέχρι τη μέση το τηγάνι με λάδι και το αφήνω να κάψει.
  • Ρίχνω το φιλέτο που έχω κόψει σε κομμάτια μέσα στο κουρκούτι να καλυφθεί από παντού.
  • Ένα μυστικό για να κάτσει ομοιόμορφα ο χυλός πάνω στο ψάρι είναι να το έχετε αλευρώσει λίγο πρώτα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε 2 κομμάτια την φορά στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Όταν πάρει ένα χρυσαφένια χρώμα μετά από 5' περίπου , γυρίζουμε και τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Συνοδέψτε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα