Croque madame

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
04/01/2023

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 1κ. σ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 5 κ. σ. βούτυρο
  • 100γρ γραβίερα τριμμένη
  • 2 φέτες γαλοπούλα
  • αλάτι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2κ.γ. μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ, για περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού
  • Απλώνουμε σε δύο φέτες ψωμί μπεσαμέλ και στις άλλες δύο φέτες μουστάρδα. Καλύπτουμε δύο φέτες με ζαμπόν και τυρί. Κλείνουμε τα σάντουιτς.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το 2 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει βάζουμε τα σάντουιτς. Ψήνουμε την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε τα σάντουιτς σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε πάνω στο κάθε σάντουιτς την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ.
  • Στο μεταξύ, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο και όταν κάψει σπάμε τα αυγά. Τα τηγανίζουμε και καλύπτουμε με αυτά τα σάντουιτς. Σερβίρουμε αμέσως.