Κεκάκια κολοκύθας

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
29/10/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ κολοκύθας
  • 400γρ. μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη ανθέων καρύδας.
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • 2κ.γ. Μπείκιν πάουντερ
  • 300 γρ αλέυρι γενικής χρήσης ή ολικής άλεσης
  • καρύδια 1κ.σούπας
  • σταφίδες 1κ.σούπας
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια. Μπορούμε να αγοράσουμε και έτοιμη κομμένη.
  • Βάζουμε στο πολυκόφτη τα κομμάτια κολοκύθας,με ζάχαρη και ελαιόλαδο να χτυπηθούν καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και γεμίζουμε τις θήκες για κεκάκια αφού βάλουμε τα ειδικά χαρτάκια ψησίματος.
  • Αν δεν έχουμε χαρτάκια ψησίματος λαδώνουμε λίγο τις φόρμες. Εναλλακτικά, βάζουμε όλο το μείγμα σε φόρμα για κείκ.
  • Ψήνουμε για 40'-50' στους 180 βαθμούς.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη