Καριόκες νηστίσιμες και vegan

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
10/12/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 20 χουρμάδες βασιλικούς
  • 200γρ καρύδια
  • 1κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 3 κ. σούπας κακάο
  • 1κ. σούπας μέλι
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάστε σε λίγο ζεστό νερό τους χουρμάδες αφού πρώτα αφαιρέσετε το κουκούτσι
  • Αδειάστε το νερό και βάλτε τους στον πολυκόφτη για να πολτοποιηθούν. Θα χρειαστεί να γίνει σε δυο δόσεις βάζοντας αρχικά τους μισούς .
  • Προσθέστε στους πολτοποιημένους χουρμάδες, το κακάο, το μέλι, το λάδι καρύδας και τα καρύδια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια. Προαιρετικά προσθέστε λίγο κονιάκ ή κάποιο λικέρ.
  • Πλάστε το μείγμα σε κορμό, τυλίξτε το σε λαδόκολλα και βάλτε το μια ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.
  • Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας.(τη βοηθάει να σφίγγει και να γυαλίζει)
  • Κόβετε σε λεπτά κομμάτια τον κορμό και με τη βοήθεια δυο πιρουνιών βουτάτε το κάθε κομμάτι στη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Τα αφήνετε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και τα μεταφέρετε στην κατάψυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα