Καριόκες νηστίσιμες και vegan
- 20 χουρμάδες βασιλικούς
- 200γρ καρύδια
- 1κ. σούπας λάδι καρύδας
- 3 κ. σούπας κακάο
- 1κ. σούπας μέλι
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
- Μουλιάστε σε λίγο ζεστό νερό τους χουρμάδες αφού πρώτα αφαιρέσετε το κουκούτσι
- Αδειάστε το νερό και βάλτε τους στον πολυκόφτη για να πολτοποιηθούν. Θα χρειαστεί να γίνει σε δυο δόσεις βάζοντας αρχικά τους μισούς .
- Προσθέστε στους πολτοποιημένους χουρμάδες, το κακάο, το μέλι, το λάδι καρύδας και τα καρύδια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια. Προαιρετικά προσθέστε λίγο κονιάκ ή κάποιο λικέρ.
- Πλάστε το μείγμα σε κορμό, τυλίξτε το σε λαδόκολλα και βάλτε το μια ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.
- Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας.(τη βοηθάει να σφίγγει και να γυαλίζει)
- Κόβετε σε λεπτά κομμάτια τον κορμό και με τη βοήθεια δυο πιρουνιών βουτάτε το κάθε κομμάτι στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Τα αφήνετε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και τα μεταφέρετε στην κατάψυξη.