Βακαλάος στο φούρνο με πατάτες

Από Pytheas seafood
13/03/2022

ΥΛΙΚΑ

  • 1 kg βακαλάος κομμένος σε φέτες
  • 1 kg πατάτες κομμένες στρογγυλές
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
  • χυμό ενός λεμονιού
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο θυμάρι/ ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζετε και ξεπλένετε το μπακαλιάρο και τον βάζετε μαζί με τις πατάτες σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνετε όλα μαζί.
  • Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να μαραθεί, προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι και το λεμόνι και τ΄αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα, τις πατάτες και το ψάρι, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα