Βακαλάος στο φούρνο με πατάτες
Από Pytheas seafood
13/03/2022
- 1 kg βακαλάος κομμένος σε φέτες
- 1 kg πατάτες κομμένες στρογγυλές
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3-4 τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
- χυμό ενός λεμονιού
- μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο θυμάρι/ ρίγανη
- Καθαρίζετε και ξεπλένετε το μπακαλιάρο και τον βάζετε μαζί με τις πατάτες σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνετε όλα μαζί.
- Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να μαραθεί, προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι και το λεμόνι και τ΄αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα, τις πατάτες και το ψάρι, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.