Κεφτέδες με φασόλια

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
12/07/2021

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ή 2 κουταλιες της σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλυκού κύμινο σκόνη
  • 2κ.γλυκού κόλιανδρο σκόνη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1κ.γλυκού γλυκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε απο το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε μπώλ με κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεφλουδίζετε με τα δάκτυλά σας .
  • Βαζετε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό που βράζει και τα μαγειρέυετε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια , το σκόρδο , το μαϊντανό , το κύμινο, το κόλλιανδρο, το λάδι , το πιπέρι, το μπέικινγκ.
  • Αλατίζεται το μείγμα και το ζυμώνετε ελαφρά. Το αφήνετε να σταθεί για 1/2 ώρα .
  • Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι ή μια φριτέζα , πλάθετε το μείγμα σε μεγάλους κεφτέδες και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά να πάρουν καστανόξανθο χρώμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα