Ντομάτες γεμιστές με κινόα και σπανάκι

Από ΑΛΤΕΡΡΑ
15/02/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 6 ντομάτες
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 κ.σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 750γρ σπανάκι ΑΛΤΕΡΑ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. σούπας φρέσκο μαιντανό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200γρ τυρί φέτα
  • 200 γρ κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Κόβουμε και αδειάζουμε το εσωτερικό της ντομάτας, αλατίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το κινόα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15' απο την ώρα που αρχίζει να βράζει.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το σπανάκι ΑΛΤΕΡΡΑ.Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρέυουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το μαιντανό , τη φέτα κομμένη και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό και το βγάζουμε απο την φωτιά .
  • Ρίχνουμε στο μείγμα το βρασμένο κινόα, ανακατέυουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις ντομάτες
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 45-50' μέχρι να ροδίσουν από έξω οι ντομάτες
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο , πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα