Ντομάτες γεμιστές με κινόα και σπανάκι
- 6 ντομάτες
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 κ.σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 750γρ σπανάκι ΑΛΤΕΡΑ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ. σούπας φρέσκο μαιντανό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200γρ τυρί φέτα
- 200 γρ κεφαλοτύρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Κόβουμε και αδειάζουμε το εσωτερικό της ντομάτας, αλατίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το κινόα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15' απο την ώρα που αρχίζει να βράζει.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το σπανάκι ΑΛΤΕΡΡΑ.Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρέυουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το μαιντανό , τη φέτα κομμένη και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό και το βγάζουμε απο την φωτιά .
- Ρίχνουμε στο μείγμα το βρασμένο κινόα, ανακατέυουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις ντομάτες
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 45-50' μέχρι να ροδίσουν από έξω οι ντομάτες
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο , πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.