Παστέλι με ξηρούς καρπούς

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
25/01/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ σουσάμι
  • 50 γρ αμύγδαλα
  • 50γρ φιστίκια
  • 2 κ.σούπας ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο
  • 300γρ μέλι
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς για 4-5' ανακατεύοντας συνεχώς
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό και μετά ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς
  • Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.Μαγειρεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10'
  • Όταν απορροφηθεί το μέλι και αποκτήσει ένα χρυσό-καφέ χρώμα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στώσει με λαδόκολλα ψησίματος.
  • Λειαίνουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα (ΠΡΟΣΟΧΗ καίει πολύ)
  • Χαράσσουμε σε κομμάτια μικρά ,μπουκίτσες, ή πιο μεγάλα και αφήνουμε να κρυώσει
  • Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο και ιδανικά με αντικολλητική λαδόκολλα ανάμεσα στα κομμάτια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα