Παστέλι με ξηρούς καρπούς
- 200 γρ σουσάμι
- 50 γρ αμύγδαλα
- 50γρ φιστίκια
- 2 κ.σούπας ηλιόσπορο ή κολοκυθόσπορο
- 300γρ μέλι
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς για 4-5' ανακατεύοντας συνεχώς
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό και μετά ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς
- Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.Μαγειρεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10'
- Όταν απορροφηθεί το μέλι και αποκτήσει ένα χρυσό-καφέ χρώμα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στώσει με λαδόκολλα ψησίματος.
- Λειαίνουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα (ΠΡΟΣΟΧΗ καίει πολύ)
- Χαράσσουμε σε κομμάτια μικρά ,μπουκίτσες, ή πιο μεγάλα και αφήνουμε να κρυώσει
- Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο και ιδανικά με αντικολλητική λαδόκολλα ανάμεσα στα κομμάτια