Λουκουμάδες

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
01/07/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 200 γρ μέλι
  • κανέλα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Διαλύστε την μαγιά στο νερό και προσθέστε την ζάχαρη.
  • Στο μεταξύ, σε ένα μπωλ ανακατέψτε αλεύρι, αλάτι, γάλα , λάδι και κατόπιν ρίξτε και την διαλυμένη μαγιά
  • Ανακατέψτε καλά να γίνει ένας χυλός όχι πολύ αραιός , αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό.
  • Αφήστε το σκεπασμενο με μια μεμβάνη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Γεμίστε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο ως την μέση και αφήστε την να ζεσταθεί καλά
  • Πάρτε κομματάκια ζύμης με το χέρι σας και με ένα κουτάλι κόβετε όση ποσότητα χωράει στο κουταλάκι και ριξτε το στο λάδι
  • Αφού βουτήξετε το κουταλάκι στο νερό (διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε φορά) φτιάξτε και άλλους λουκουμάδες με την ίδια διαδικασία
  • Αφήστε τους να τηγανιστουν έως ότου ροδίσουν , βγάλτε τους με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τους να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεστάνετε λίγο το μέλι σε ένα μπρίκι για να είναι πιο εύκολο να απλωθεί και περιχύστε τους λουκουμάδες.
  • Πασπαλίστε με καρύδια και άχνη