Ψητά αυγά με μανιτάρια και γραβιέρα
- 15 γρ βούτυρο
- 230 γρ μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- σκόρδο σε σκόνη ή φρέσκο σκόρδο τριμμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 αυγά
- θυμάρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 30ml κρέμα γάλακτος
- Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
- Στα 2 τελευταία λεπτά ρίχνουμε και το σκόρδο με το θυμάρι και τα σωτάρουμε όλα μαζί.
- Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι και τοποθετούμε εκεί τα μανιτάρια (που σωτάραμε ) και όλα τα υλικά απο το τηγάνι
- Σπάμε τα αυγά πάνω στα μανιτάρια και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ρίχνουμε την γραβιέρα και την κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12' μέχρι να γίνουν τα αυγά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό