Μάθετε περισσότερα για την ζάχαρη καρύδας

Από ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ/ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ
21/03/2018

 Ζάχαρη ανθέων καύδαςhttps://www.elaiopigi.gr/580/zaxari-karydas--bio/

Αυτή η ζάχαρη παράγεται από τα λουλούδια του δένδρου της καρύδας και ειδικότερα από το νέκταρ τους. Είναι γλυκιά, αρωματική σαν την μαύρη ζάχαρη που το άρωμα της θυμίζει καραμέλα βουτύρου, ενώ στο χρώμα πλησιάζει την καστανή ζάχαρη.

Η ζάχαρη από καρύδα θεωρείται πιο υγιεινή ακόμα και από τη μαύρη και την ακατέργαστη ζάχαρη.Ο λόγος είναι ότι αποτελεί πλούσια πηγή :

  • ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ
  • ΚΑΛΛΙΟΥ
  • ΣΙΔΗΡΟΥ _
  • ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ
  • ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ
  • ΜΑΓΓΑΝΙΟΥ
  • ΦΩΣΦΟΡΟΥ
  • ΧΑΛΚΟΥ ,

 

επίσης και  

 12 σημαντικές για τον οργανισμό βιταμίνες

 

 όπως θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, η πυριδοξίνη, το νικοτινικό οξύ, η βιοτίνη και η ινοσιτόλη σε αξιοσημείωτες συγκεντρώσεις

 

 

 

  • Περιέχει 16 από τα 20 αμινοξέα που βρίσκονται στην φύση και παρέχει στον οργανισμό μας υψηλές συγκεντρώσεις γλουταμινικού οξέος.

 

Κάτι πολύ σημαντικό που αφορά την εν λόγω ζάχαρη είναι ότι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την κλασική ζάχαρη (κλασική ζάχαρη=65, ζάχαρη καρύδας=35). Ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης δείχνει ότι, όταν καταναλώνουμε μια τέτοιου είδους τροφή, η ινσουλίνη που εκκρίνεται είναι υπερβολική και τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος πέφτουν χαμηλότερα τις επόμενες ώρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μεγαλύτερη πείνα πιο σύντομα απ’ όσο θα έπρεπε και με λιγότερο κορεσμό, κάτι που οδηγεί μελλοντικά σε αύξηση βάρους και παχυσαρκία. Λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη, η ζάχαρη καρύδας δεν προκαλεί κάτι τέτοιο, ενώ απεναντίας βοηθά στον έλεγχο ασθενειών, όπως διαβήτης και παχυσαρκία και προστατεύει από ασθένειες, όπως καρδιοπάθεια. Είναι μάλιστα κατάλληλη και για διαβητικούς, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

 

Η ζάχαρη από καρύδα δεν είναι προϊόν χημικών διεργασιών όπως τα χημικά γλυκαντικά, υφίσταται όμως επεξεργασία για να τυποποιηθεί και να πωληθεί στο εμπόριο. Είναι μια απόλυτα φυσική γλυκαντική ουσία, χωρίς χημικά πρόσθετα, συντηρητικά ή χρώματα. Δίνει μια καραμελένια γεύση όπου χρησιμοποιηθεί και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή. https://www.elaiopigi.gr/580/zaxari-karydas--bio/

 Όπως όλες οι γλυκαντικές ουσίες έτσι και αυτή είναι καλό να χρησιμοποιείται σε λογικές πάντοτε ποσότητες