Ρεβύθια στη γάστρα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
10/01/2021

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ρεβύθια
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2-4 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • 1κ.σούπας άμυλο αραβοσίτου(νισεστέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζω τα ρεβύθια 8-10 ώρες σε νερό
  • Ξεπλένω καλά και τα βάζω στη γάστρα.
  • Ρίχνω απο πάνω 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα φύλλα δάφνης , το αλάτι, το κύμινο , το πιπέρι και το νισεστέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • Προσθέτω νερό χλιαρό μέχρι να σκεπαστούν λίγο τα ρεβύθια , μετά ρίχνω το λάδι και κλείνω τη γάστρα.
  • Ψήνω στην αρχή για 30'στους βαθμούς και μετά κατεβάζω στους 100 βαθμούς όπου το αφήνω να ψηθει για 12 ώρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα