Κουραμπιέδες

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
04/12/2023

ΥΛΙΚΑ

  • αχνη για το πασπάλισμα
  • 250 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
  • 375 γρ αλεύρι μαλακό
  • 150γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μέσα σε χυμό απο μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν άσπρα σαν κρέμα
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μιξερ το αυγό και τη βανίλια
  • Προσθέτουμε τη σόδα , χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλέυρι
  • Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και αν πλάθετε
  • Περνάμε τα αμύγδαλα από το πολυκόφτη στο μέγεθος της αρεσκείας μας, και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Φτιάχνουμε μπαλίτσες με τη ζύμη , τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 35'-40' στους 170 βαθμούς (μέχρι να ροδίσουν)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα