Κουραμπιέδες

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
09/12/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ βούτυρο
  • 100γρ άχνη
  • 3 αυγά
  • 1κ. γλυκού βανίλια υγρή ή 1/2 στικ
  • 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ ή μαστίχα
  • 1κ. γλυκού σόδα
  • 600-700 γρ αλέυρι μαλακό
  • αχνη για το πασπάλισμα
  • 50-70 γρ αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τα 100 γρ ζάχαρη άχνη για 10΄μέχρι να γίνουν σαν κρέμα
  • Ρίχνουμε τους 2 κρόκους και το 1 αυγό ολόκληρο, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε τη σόδα , χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλέυρι
  • Θα ρίξουμε τόσο ώστε να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη που να πλάθετε.(Ίσως να μη χρειαστεί όλο)
  • Προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 και ταυτόχρονα καβουρδίζουμε σε ένα ταψάκι τα αμύγδαλα για 3-4'
  • Περνάμε τα αμύγδαλα από το πολυκόφτη στο μέγεθος της αρεσκείας μας, και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Φτιάχνουμε μπαλίτσες με τη ζύμη , τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 35'-40' στους 170 βαθμούς (μέχρι να ροδίσουν)
  • Όταν βγουν από το φούρνο ζεστοί τους ρίχνουμε ζάχαρη άχνη