Βασιλόπιτα με βούτυρο γάλακτος

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
24/12/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 4 αυγά
  • 1 κ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 4κ. σούπας κονιάκ
  • 160γρ γάλα
  • 1κ.ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1κ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ. σούπας baking powder
  • 50γρ αμύγδαλο ή καρύδι ή φουντούκι τριμμένα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ 6'-7' να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τα ξύσματα
  • Ρίχνουμε το κονιάκ, και κατόπιν εναλλάξ το αλεύρι, το baking powder και το γάλα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητική κόλλα ψησίματος σε ένα στρογγυλό ταψάκι.
  • Τυλίγουμε το κέρμα του 1€ σε αλουμινόχαρτο και το βυθίζουμε με την λεπτή του πλευρά στο μείγμα.
  • Ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου και εφόσον αν βάλουμε ένα μαχαίρι μέσα αυτό βγαίνει στεγνό.
  • Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη, με τρούφα , με λιωμένη σοκολάτα ή και με γλάσο άχνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα