Βασιλόπιτα με βούτυρο γάλακτος
- 200γρ βούτυρο γάλακτος
- 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
- 4 αυγά
- 1 κ. γλυκού βανίλια υγρή
- 4κ. σούπας κονιάκ
- 160γρ γάλα
- 1κ.ξύσμα πορτοκαλιού
- 1κ. ξύσμα λεμονιού
- 3 κ. σούπας baking powder
- 50γρ αμύγδαλο ή καρύδι ή φουντούκι τριμμένα σε σκόνη
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ 6'-7' να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τα ξύσματα
- Ρίχνουμε το κονιάκ, και κατόπιν εναλλάξ το αλεύρι, το baking powder και το γάλα.
- Στο τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητική κόλλα ψησίματος σε ένα στρογγυλό ταψάκι.
- Τυλίγουμε το κέρμα του 1€ σε αλουμινόχαρτο και το βυθίζουμε με την λεπτή του πλευρά στο μείγμα.
- Ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου και εφόσον αν βάλουμε ένα μαχαίρι μέσα αυτό βγαίνει στεγνό.
- Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη, με τρούφα , με λιωμένη σοκολάτα ή και με γλάσο άχνης.