Λαδοκούλουρα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
23/08/2017

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 500-600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20γρ baking powder ή ένα φακελάκι
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τα λάδια μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο ένα είδος.
  • Προσθέτουμε το χυμό και την κανέλα.
  • Ρίχνουμε το baking powder και αφού χτυπήσουμε για 1' ακόμη σταματάμε το μίξερ.
  • Βάζουμε το αλεύρι τμηματικά ώσπου να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Θέλει περίπου 5 κούπες τσαγιού γεμάτες.
  • Πλάθουμε σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 30'.
  • Όταν ροδίσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούνται πολλές μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα