Τυρόψωμο

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
06/08/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ αλεύρι
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια φέτα Καλαβρύτων
  • 200 γραμμάρια κασέρι
  • λίγη ρίγανη ή θυμάρι
  • 3/4 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά /8γρ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλέυρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και τα μισά από τα τυριά
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Αφήνουμε σκεπασμένο το ζυμάρι σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει ελαφριά για μισή ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα σκεύος περίπου 30 εκατοστών.
  • Με τα χέρια μας απλώνουμε το ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια του σκεύους και προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά.
  • Φροντίζουμε να πατήσουμε καλά μέσα τα κομμάτια από τα τυριά ώστε να πάνε παντού όταν ψηθεί το ψωμί μας.
  • Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι
  • Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα