Τηγανίτες Βρώμης με μέλι και ταχίνι
- 10 κουταλιές σούπας βρώμη
- 1 κούπα τσαγιού ασπράδι αυγού ή 3 ασπράδια αυγού
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καρύδας(προαιρετικά)
- Μέλι θυμαρίσιο
- Ταχίνι Δραπετσώνας
- Κανέλα κομμένη κευλάνης
- καρύδια
- μπανάνα
- Ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά της συνταγής
- Αν θέλουμε οι τηγανίτες μας να γίνουν πιο ζουμερές μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά σούπας γάλα
- Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ρίχνουμε λίγο βουτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουταλία από το μειγμα για τις τηγανίτες απλώνοντας το λίγο με το πίσω μέρος του κουταλιού(δεν είναι απαραίτητο να γίνουν τελειως στρογγυλές και ομοιόμορφες)
- Αφήνουμε να ψηθεί 2' από κάθε πλευρά
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε μέλι, ταχίνι, κανέλα, ξηρούς καρπούς και μια μπανάνα κομμένη.
- Υλικά για ατομική δόση: 2 ασπράδια αυγού και 4 κ. σούπας βρώμης φτιάχνουν 2 μεγάλες τηγανίτες.