Νηστίσιμο κέικ μπανάνας χωρίς βούτυρο και αυγά

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
28/03/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 3 κούπες ΑΛΕΥΡΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
  • 1 κ. σούπας baking powder
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα έξτρα παρθενο ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα σταφίδες(προαιρετικά)
  • 1/2 κλωναράκι ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΤΙΚ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ
  • κανέλα Κεϋλάνης τριμμένη
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στο μίξερ χτυπάω την ζάχαρη με το λάδι μέχρι να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα
  • Προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού , το κονιάκ , το ξύσμα , το νερό και χτυπάω για 1' να ανακατευτούν τα υλικά
  • Στην συνέχεια ρίχνω το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύω
  • Η ζύμη για να γίνει σωστή θα πρέπει να μην είναι ούτε πολύ νερουλή αλλα ουτε και πολύ σφικτή
  • Βάζω το μείγμα σε ένα μακρόστενο αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης ως εξής:
  • Απλώνω την μισή δόση ζύμης και απο πάνω ρίχνω κομματάκια μπάνανας και τις μισές σταφίδες
  • Καλύπτω με την ζύμη και από πάνω στρώνω την άλλη μπανάνα κομμένη σε φέτες, τις υπόλοιπες σταφίδες και λίγη ακόμη κανέλα
  • Ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου , μέχρι να βυθίζω μέσα ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό (Κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν ανοίγουμε τον φούρνο)
  • Όταν το βγάλω από του φούρνο πασπαλίζω με άχνη και κανέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα