Ρεβυθοκεφτέδες

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
25/01/2019

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη(ή 1 σκελίδα φρέσκο)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αποβραδίς μουσκεύετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό(για 12 ώρες τουλάχιστον). Την επόμενη τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό χωρίς αλάτι μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σουρώνετε και αφού κρυώσουν τα περνάτε από το μύλο των λαχανικών για να γίνουν πουρές.
  • Όσο ο πουρές κρυώνει σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνετε και 1κ.γ. ζάχαρη στο τέλος να καραμελώσουν.
  • Ρίχνετε στον πουρέ τα αυγά , την φρυγανιά, τα κρεμμύδια , το σκόρδο , το κύμινο και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε.
  • Προσθέτετε όσο αλεύρι χρειαστεί (3-4 κουταλιές της σούπας περίπου ) μέχρι να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού
  • Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
  • Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα