1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη(ή 1 σκελίδα φρέσκο)
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποβραδίς μουσκεύετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό(για 12 ώρες τουλάχιστον). Την επόμενη τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό χωρίς αλάτι μέχρι να μαλακώσουν
Τα σουρώνετε και αφού κρυώσουν τα περνάτε από το μύλο των λαχανικών για να γίνουν πουρές.
Όσο ο πουρές κρυώνει σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνετε και 1κ.γ. ζάχαρη στο τέλος να καραμελώσουν.
Ρίχνετε στον πουρέ τα αυγά , την φρυγανιά, τα κρεμμύδια , το σκόρδο , το κύμινο και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε όσο αλεύρι χρειαστεί (3-4 κουταλιές της σούπας περίπου ) μέχρι να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα