Κασερόπιτα

Από Διβάνης τυροκομικά
04/10/2018

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 2 φλυτζάνια παραδοσιακό τυρί Διβάνη τριμμένο
  • 200 γρ κασέρι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε 3 αυγά με το 1/2 φλιτζάνι γάλα, το αλάτι , το πιπέρι και το 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • Ρίχνουμε μέσα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε
  • Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε τα 2 φύλλα. Αλείφουμε με λάδι και αυτά και ρίχνουμε τμήμα του μείγματος.
  • Στη συνέχεια βάζουμε άλλα δύο φύλλα και αφού τα λαδώσουμε, στρώνουμε τμήμα του μείγματος.
  • Συνεχίζουμε έτσι βάζοντας από ένα μόνο φύλλο και τελειώνουμε στρώνοντας τα 2 τελευταία φύλλα.
  • Γυρίζουμε τα τελειώματα του φύλλου προς τα μέσα και περιχύνουμε την πίτα με το εξής μείγμα:
  • Χτυπάμε ένα αυγό με το υπόλοιπο γάλα και λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα