Βάζω μια κ.σούπας από το βούτυρο στη κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τις πατάτες και συνεχίζω 4-5' προσεκτικά και απο τις δυο πλευρές για να μην χαλάσει το σχήμα τους
Βουτυρώνω ένα ταψί και το αλείφω με το τριμμένο σκόρδο.Απλώνω εκεί το μισό από το σοταρισμένο μείγμα.
Σκορπίζω το ζαμπόν και τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνω.
Απλώνω μια δεύτερη στρώση πατάτες και σκορπίζω από πάνω το παραδοσιακό τυρί.
Χτυπάω κρέμα γάλακτος με αυγά και γάλα και περιχύνω το φαγητό. Αλατοπιπερώνω ξανά.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα