Πατάτες ογκραντέν

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
24/12/2021

ΥΛΙΚΑ

  • 8 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γρ παραδοσιακό τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 300 γρ γραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
  • 100γρ βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 200ml φρέσκο γάλα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζω μια κ.σούπας από το βούτυρο στη κατσαρόλα και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τις πατάτες και συνεχίζω 4-5' προσεκτικά και απο τις δυο πλευρές για να μην χαλάσει το σχήμα τους
  • Βουτυρώνω ένα ταψί και το αλείφω με το τριμμένο σκόρδο.Απλώνω εκεί το μισό από το σοταρισμένο μείγμα.
  • Σκορπίζω το ζαμπόν και τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνω.
  • Απλώνω μια δεύτερη στρώση πατάτες και σκορπίζω από πάνω το παραδοσιακό τυρί.
  • Χτυπάω κρέμα γάλακτος με αυγά και γάλα και περιχύνω το φαγητό. Αλατοπιπερώνω ξανά.
  • Ψήνω στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω σχετικά, με την συνταγή, προϊόντα