Οφέλη της αποτοξίνωσης
- Καταστροφή ασθενών κυττάρων και όγκων
- Αποβολή των περιττωμάτων
- Aντιγήρανση
- Καύση λίπους
- Ζωτικότητα
ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ :
1) Χλιαρό νερό, 1κ.σ. λεμόνι χυμό, 1κ.γ.μέλιhttps://www.elaiopigi.gr/280/meli-thymarisio-karamoyntzos/ και 1κ.γ. κανέλα σκόνη(https://www.elaiopigi.gr/562/kanela-kelanis-kommeni/)
2) χλιαρό νερό και 1κ.γλ. τριμμένο τζίτζερhttps://www.elaiopigi.gr/75/piperoriza-tzintzer-trimmeni/, 1κ.σούπας πράσινο τσάι(https://www.elaiopigi.gr/558/karteraki-prasino-tsai/), 1 κ.σούπας λουίζα(https://www.elaiopigi.gr/45/loyiza/,)
3) Στον αποχυμωτή : 1 γουλί παντζάρι, 2 καρότα, 1 πορτοκάλι, 1 μήλο και λίγο πιπέρι καγιέν (https://www.elaiopigi.gr/89/piperi-tsili-trimmeno/)
4) στον αποχυμωτή: 1 πράσινο μήλο με το φλούδι, 1 λεμόνι, σέλερυ, σπανάκι, σέλινο, μαΪντανό και 1 ντομάτα και 1κ.γ. κουρκουμάς(https://www.elaiopigi.gr/85/koyrkoymas-toyrmerik-trimmeno/)
5) αφεψήματα με τσάιhttps://www.elaiopigi.gr/47/tsai-boynoy/,
χαμομήλιhttps://www.elaiopigi.gr/27/xamomili/,
σημύδαhttps://www.elaiopigi.gr/32/simyda-mpetoyla/,
γαϊδουράγκαθοhttps://www.elaiopigi.gr/38/gaidoyragkatho-silybos/,
τίλιοhttps://www.elaiopigi.gr/49/tilio-flamoyri/,
ταραξάκοhttps://www.elaiopigi.gr/50/taraksako-pikralida/,
δίκταμοhttps://www.elaiopigi.gr/51/diktamo-stamnoxorto-erontas/,
και στικ γαρύφαλοhttps://www.elaiopigi.gr/87/garyfallo-trimmeno/ (πολυ καλο για καθαρισμό των νεφρών, πεπτικό σύστημα, διουρητικά, καθαρίζει την χοληστερόλη)
6) επίσης, για πεπτικά και στομαχικά προβλήματα, ρόφημα με σκόνη μαστίχας ειναι αποδεδειγμένα φάρμακο.(https://www.elaiopigi.gr/53/mastixa-xioy/)
*τα παραπάνω ροφήματα προτείνονται για 3 φλιτζάνια την ημέρα ημερησίως .
ΣΟΥΠΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ
Πολυ καλη μέθοδος για μια καλη αποτοξίνωση του οργανισμού ειναι οι σούπες λαχανικών, μυρωδικών, μπαχαρικών παρασκευασμένα με πράσινα λαχανικά επιλογής σας, μπόλικο πιπέριhttps://www.elaiopigi.gr/68/piperi-prasino-trimmeno/, λεμόνι, τζίντζερhttps://www.elaiopigi.gr/75/piperoriza-tzintzer-trimmeni/. Αυτές οι σούπες κάνουν ένα καλο «σκούπισμα» του οργανισμού απο λίπη, τοξίνες, ελεύθερες ρίζες, χρωστικές και συντηρητικά που καταναλώνουμε απο πολυ επεξεργασμένες τροφές.
ΑΚΕΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ - ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ marina_diet@hotmail.com
ΤΣΟΥΠΟΥ ΤΖΕΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ/ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ
diet_tzeni@yahoo.gr