Γέμιση για γαλοπούλα

Από ΕΛΑΙΟΠΗΓΗ
22/12/2017

Υλικά
700γρ κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο(μοσχαρίσιο-χοιρινό)
τα συκωτάκια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
50γρ ελαιόλαδο https://www.elaiopigi.gr/501/ekstra-partheno-elaiolado/
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κοτσάνι σέλερι
1 μήλο τριμμένο
250ml ζωμό κότας ή λαχανικών
300 γρ κάστανα βρασμένα
50 γρ σταφίδες https://www.elaiopigi.gr/15/stafides-ksanthes-soyltanina/
50 γρ κράνπερις https://www.elaiopigi.gr/574/kranmperis-apoksiramena/
50 γρ βερίκοκα https://www.elaiopigi.gr/571/berikoko-apoksirameno/
50 γρ δαμάσκηνα https://www.elaiopigi.gr/301/damaskina-apyrina/
50 γρ κουκουνάρι https://www.elaiopigi.gr/143/koykoynari/
50 γρ καρύδια ή κάσιους https://www.elaiopigi.gr/143/koykoynari/
1 ποτήρι κρασιού λευκό https://www.elaiopigi.gr/423/krasi-leyko-aggeloy/
1/2 κ. γλυκού κανέλα https://www.elaiopigi.gr/562/kanela-kelanis-kommeni/
1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι https://www.elaiopigi.gr/79/piperi-mayro-akopo/
1/2κ.σούπας αλάτι https://www.elaiopigi.gr/272/fysiko-alati/

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το σέλερι και το κρεμμύδι αφού τα ψιλοκόψουμε. Ρίχνουμε τον κιμά και τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε και αυτά 6'-7' και στη συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε το ζωμό και κατόπιν όλα τα ξερά φρούτα , τους ξηρούς καρπούς, και το μήλο .Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1,5 ώρα περίπου ανακατεύοντας τακτικά. Όταν απορροφήσει όλα τα υγρά του και χυλώσει προσθέτουμε και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και γεμίζουμε τη γαλοπούλα(3-4 κιλά) ή την αδειάζουμε σε μια πιατέλα ως συνοδευτικό.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ